Impregneermiddelen

Impregneren met Ecosafety:

Ook op het gebied van brandvertraging is Ecosafety expert.
Daarvoor levert Ecosafety diverse veilige brandvertragende producten, bekend onder de naam FlameFix.

FlameFix IMN 120

Impregneermiddel voor natuurlijke vezels


Productbeschrijving:

De FlameFix IMN 120 is een gebruiksvriendelijke en ongevaarlijke  vloeistof voor het vlamvertragend impregneren van papier, karton en stoffen tot 70% synthetisch / 30% natuurlijke vezels. Het maakt textiel & decoratiemateriaal brandvertragend, tast de kleur niet aan en het behandelde materiaal blijft soepel. Na het impregneren voldoen deze materialen aan de norm ISO 6940 & 6941 en de nieuwe Europese normen (NEN) 1101 & 1102.

Behandelingsvoorschrift:
FlameFix IMN 120 kan worden toegepast met behulp van een sprayapparaat met een pompsysteem zoals bijvoorbeeld een plantenspuit. De gewenste druk is 3-5 bar en de juiste afstand tot het te behandelen oppervlak bedraagt ongeveer 20 centimeter. Wanneer het op de juiste manier wordt behandeld zal het materiaal licht vochtig aanvoelen. Bij voorkeur het product ophangen om te drogen.

Met 1 liter FlameFix kan zo’n 5 tot 8 vierkante meter worden geimpregneerd e.e.a. is afhankelijk van de dikte, hierbij het advies om altijd eerst een klein proefstukje te impregneren. FlameFix IMN 120 mag niet worden verdund en omdat het product in water oplosbaar is moet het behandelde stof/materiaal na enig contact met water opnieuw moet worden behandeld.

FlameFix IMW 475

Impregneermiddel voor hout, riet, stro en zachtboard.

Productbeschrijving:
De FlameFix IMW 475 is een gebruiksvriendelijke en ongevaarlijke  vloeistof voor het maken van onbehandeld hout, riet, stro en zachtboard plafonds. FlameFix IMW 475 voldoet na behandeling aan de norm (NEN) 6065 klasse 2 bij vele houtsoorten.

Let op:
Wanneer hout dat voor een buitentoepassing wordt gebruikt geimpregneerd wordt met FlameFix IMW 475, moet na het impregneren het hout met een weersbestendige coating of verf worden afgewerkt. Dit om de vlamvertragende werking te beschermen tegen weersinvloeden

Behandelingsvoorschrift:
FlameFix IMW 475 kan worden toegepast met behulp van een sprayapparaat met een pompsysteem zoals bijvoorbeeld een plantenspuit of door middel van onderdompeling. De gewenste druk bij een sprayapparaat is 3-5 bar en de juiste afstand tot het te behandelen oppervlak bedraagt ongeveer 20 centimeter.  Bij onderdompeling moet dit ca. 10 minuten.

Met 1 liter FlameFix kan zo’n 5 tot 8 vierkante meter worden geimpregneerd e.e.a. is afhankelijk van de dikte, hierbij het advies om altijd eerst een klein proefstukje te impregneren. Het materiaal moet voor de behandeling schoon en droog zijn, tevens mag het hout niet geverfd of gecoat zijn. FlameFix IMW 475 moet in de te behandelden oppervlakte kunnen dringen.
Geïmpregneerd hout met FlameFix IMW 475 is overschilderbaar.

FlameFix KST1

Impregneermiddel voor kerstbomen en versieringen

Productbeschrijving:
De FlameFix KST1 is een gebruiksvriendelijke en ongevaarlijke  vloeistof voor het vlamvertragend impregneren van kerstbomen en versieringen

FlameFix IMS 433P

Impregneermiddel voor kunst- en mengvezels.

Productbeschrijving:
De FlameFix IMS 433P is een gebruiksvriendelijke en ongevaarlijke  vloeistof voor het vlamvertragend maken van synthetische stoffen en moeilijk absorberende materialen. Hierbij kunt u denken aan kunststof planten / bloemen en synthetische materialen voor o.a. decoratie gebruik.