Koolmonoxidemelder

Koolmonoxidemelder

Een verbrandingstoestel stoot verbrandingsgassen uit. De kans op een verhoogde uitstoot van koolmonoxide is vooral groot bij verbrandingstoestellen die niet goed functioneren of worden onderhouden. Daarnaast is er een verhoogd risico in woningen en bedrijfsruimtes waar te weinig wordt geventileerd. Enkele voorbeelden van installaties waar koolmonoxide vrij kan komen is een cv-ketel, combiketel, geiser of kachel. Daarnaast kunnen andere zaken ook zorgen voor de aanwezigheid van koolmonoxide in een woning of bedrijfsruimte. Zo kan een gescheurde, losgekoppelde of verroeste afvoerpijp er voor zorgen dat er koolmonoxide ontsnapt, dit kan ook gebeuren bij een beschadigd schoorsteen kanaal of een verkeerd uitgevoerde installatie van een verbrandingstoestel.

Een koolmonoxidemelder detecteert of er koolstofmonoxide in de lucht aanwezig is en geeft een luid alarmsignaal van 85 dB als de concentratie koolmonoxide een grenswaarde overstijgt gedurende een bepaalde periode. De meetranges voor koolmonoxide worden uitgedrukt in zeer nauwkeurige ppm waarden ( afkorting voor parts per million ). Het CO-alarm is zo ingesteld dat dat deze met regelmaat de ruimtes controleert op verhoogde concentraties koolstofmonoxide. De in de koolstofmonoxidemelder aanwezige alkaline of lithium batterij zorgt ervoor dat de melder blijft functioneren. Indien de CO-melder is uitgerust met een duurzame lithium batterij hoeft u de batterij tijdens de technische levensduur van de CO-detector nooit te vervangen. De lithium batterij gaat net zo lang mee als de koolmonoxidemelder zelf. Er zijn ook koolstofmonoxidemelders te koop die aangesloten kunnen worden op het lichtnet, deze CO-melders zijn ook voorzien van een back-up batterij zodat de melder ook blijft functioneren bij stroomuitval.

Fire Angel

Fire Angel is het innovatieve zustermerk van First Alert,de marktleider op het gebied van brandbeveiliging in het Verenigd Koninkrijk. Samen met lokale brandweerlieden en veiligheidscontroleurs werkt Fire Angel aan kwaliteit die voldoet aan de hoogste eisen. Omdat niet alleen wordt gekeken naar de wetgeving, maar ook naar de wens van de gebruiker en de ervaringen van professionals, garandeert Fire Angel producten van unieke kwaliteit.

FireAngel Co melder CO-9D Litium 7jr digitaal display
FireAngel Co melder
CO-9D Litium 7jr digitaal display