AED’s

Veel te weinig mensen maken gebruik van de automatische externe defibrillator (AED) bij een reanimatie na een hartstilstand. Bij snel gebruik van het apparaat, dat elektrische schokken geeft om het hart weer goed te laten pompen, is de overlevingskans tussen de 50 en 70 procent.

Jaarlijks krijgen zo’n 16.000 mensen een hartstilstand. Buiten het ziekenhuis zijn dat gemiddeld 300 mensen per week. Toch wordt er maar in 49 procent van de reanimatie’s gebruik gemaakt van de AED. Gebruik van de AED vergroot niet alleen de overlevingskans maar kan ook blijvende schade voorkomen. Na geslaagde reanimatie’s hersteld 90 procent volledig. Op veel plekken in Nederland zijn AED-apparaten te vinden. Er hangen naar schatting in Nederland 10.000 tot 20.000 AED’s in openbare gebouwen, sportverenigingen, winkelcentra of pretparken.
De Hartstichting wil dat er overal in Nederland binnen 6 minuten een AED beschikbaar is bij een hartstilstand.

Merk / type : CU Medical Systems, Inc. / CU-SP1

Artikelnummer : 064.1300

De i-PAD CU-SP1 is een automatische externe defibrillator (ook bekend als een AED of PAD). De i-PAD CU-SP1 is zo ontworpen dat iedereen ermee overweg kan. Het biedt eenvoudige en directe gesproken aanwijzingen en instructies voor eenvoudige reddingsoperatie. Het is licht van gewicht en batterijen voor maximale draagbaarheid. Stel het volume automatisch afhankelijk van de omstandigheden. Perfect voor openbare voorzieningen

CU-SP01_01

 

 

 

 

 

 

 

 

Uw voordelen op een rij:

  • Gemakkelijke en eenvoudige bediening
  • Efficiënte en effectieve e-cube Biphasic-technologie (type AHO)
  • Lichtgewicht en compact
  • Pre-aangesloten pads (een paar van de pads voor volwassenen en kinderen)
  • Vlotte communicatie met CU-EX1 software met behulp van IrDA of SD-kaart (multi-event opname)
  • Pads gebruik indicatie (controleren en geven de vervaldatum)